Zonne-energie

Op Texel hebben we veel zonuren in vergelijking met de rest van Nederland. De (milieuvriendelijke) energie die daarbij vrijkomt, kun je op diverse manieren toepassen. Een zonneboiler bijvoorbeeld gebruikt de energie om water te verwarmen voor uw cv-ketel of tapwater. En dan heb je nog de PV-zonnepanelen waarmee we elektriciteit op kunnen wekken.

PV-zonnepanelen

Een investering voor de toekomst, onze fabrikanten geven eenpv-paneel opbrengstgarantie van 80% na 20jr. Tevens gaan de zonnepanelen zeker wel 30 jr. mee. We komen graag bij u kijken of uw dak geschikt is voor een PV-installatie want het is toch zonde om zoveel energie verloren te laten gaan.
En wat dacht u van een lage energierekening, wetend dat de energieprijzen zullen stijgen. Vraag naar de mogelijkheden en laat u geheel vrijblijvend informeren.

Texel Energie

Hiermee hebben we op ons mooie eiland alverschillende grote projecten gerealiseerd. Texel wil in het jaar 2020 energieneutraal zijn en Texel Energie texel energiedraagt zijn steentje daar behoorlijk aan bij. Echte Groene Energie, opgewekt via PV-panelen op verschillende grote daken verspreid over het eiland, zoals appartementen complex de Potvis (zie foto), Agrifirm en de schietvereniging in Den burg. We hopen onze opgedane ervaring ook bij u toe te passen. De Wit Installatietechniek, de PV-panelen specialist van Texel.

Keuze uit zonneboilers

In de praktijk leveren wij vaak een zonneboilercombi. Dit is een groteHR solarzonneboiler, waarin het voorraadvat (vanaf 120 liter) en de cv-ketel zijn samengevoegd in één apparaat. De warmte van de zon wordt gebruikt om zowel het tapwater als het water voor de centrale verwarming te verwarmen.

Energiebesparing
De jaarlijkse besparing van een zonneboiler bedraagt gemiddeld 200 tot 250 m3 aardgas bij een collector-oppervlak van ongeveer 2,3 m2. Voor een gemiddeld huishouden scheelt dat al snel de helft van het gas dat nodig is om tapwater te verwarmen.
Door de verder stijgende gasprijzen zult u dus steeds meer gaan besparen op uw energierekening.

Subsidie Gemeente Texel

Door de subsidies die u kunt ontvangen, kan een zonne-boiler heel interessant zijn. Voor informatie en subsidieaanvragen kunt u kijken op de site van de gemeente Texel, www.texel.nl.