Tips

Het is belangrijk om uw cv-installatie ieder jaar te laten onderhouden door een erkend cv-installateur. Dit beperkt het aantal storingen tot een minimum.

Mocht u – ondanks het jaarlijkse onderhoud – toch een storing krijgen, dan kunt u de volgende stappen doorlopen om te kijken of u het euvel zelf kunt verhelpen.

Geen warm water en cv

Geen informatie op display

  • Als het display op de ketel of de kamerthermostaat niets meer aangeeft, kijk dan eerst in de meterkast of de automaat van de groep waarop het verwarmingstoestel is aangesloten nog wel aan staat. (Als u een oudere meterkast heeft, kijk dan of de zekering van de groep niet is doorgesmolten.
  • Is de stroomvoorziening in orde en zit de stekker van het toestel in het stopcontact, dan is er een defect in het toestel zelf. Raadpleeg hiervoor altijd een erkend cv-installateur. Dit zijn namelijk storingen die u niet zelf kunt verhelpen.

Lawaai of geen verwarming (geen waterdruk)

  • Als het cv-toestel lawaai maakt of helemaal niet meer verwarmt, controleer dan eerst of de waterdruk wel voldoende is. Dit kunt u in de meeste gevallen doen door voor het toestel te gaan staan en op de ronde meter te kijken waar BAR op staat. De zwarte wijzer moet tussen de 1 en 2 BAR staan. Staat de wijzer lager, dan is de druk onvoldoende. De waterdruk kunt u weer op peil brengen door de vulslang aan te sluiten op de koperkleurige vulnippel met schroefdraad. Deze nippel bevindt zich meestal net onder de ketel in de cv-buizen. Vaak zit de vulopening afgedekt met een schroefdop. Verwijder deze dop en schroef de vulslang op het schroefdraad. Draai de wartel van de slang goed vast met behulp van bijvoorbeeld een waterpomptang.

Haal voordat u systeem gaat bijvullen voor de zekerheid de stekker uit het stopcontact! Het systeem kan dan niet gaan draaien als u bezig bent.

  • Draai de andere kant van de slang op de waterkraan en zet deze open.
  • Ga nu weer naar de cv-ketel en draai de vulkraan een KWARTSLAG open. Nu zal de waterdruk langzaam stijgen doordat het water uit de kraan in het cv-circuit stroomt. Let op dat de druk niet te hoog oploopt. Net iets onder 2 BAR is voldoende.
  • Zodra deze druk is bereikt, draait u de vulkraan weer een KWARTSLAG terug.
  • Vergeet niet om ook de tapkraan dicht te doen. Nu kunt u de slang weer loskoppelen en is het cv-systeem weer op druk.
  • Vervolgens steekt u de stekker weer in het stopcontact, waardoor de installatie weer helemaal klaar is voor gebruik.

Geen cv

  • Indien u een modern gas-wandtoestel heeft en de radiatoren niet warm worden terwijl u wel warm water heeft, is de kans erg groot dat er ergens een warmwaterkraan staat te druppelen. Daardoor zal het toestel nooit overschakelen op de verwarming.
  • Als u alle kranen heeft nagelopen en dichtgedraaid, moet het probleem verholpen zijn.

Storingen melden

Niet spoedeisende storingen en/of mankementen aan uw cv-, water- of elektra-installatie kunt u hier online melden. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.

Storingen die voor 15.00 uur gemeld zijn, worden dezelfde dag nog in behandeling genomen. Naar gelang de ernst van de storing kunnen we eventueel nog dezelfde dag bij u langskomen.

Voor storingen die niet kunnen wachten (zoals acute lekkages e.d.) kunt u uiteraard ook bellen met (0222) 319 357. Buiten onze openingstijden krijgt u een antwoordapparaat met het nummer van de diensthebbende storingsmonteur.