Over Ons

De Wit Installatietechniek kent een bescheiden begin, als de heer G. de Wit in 1937 een dorpssmederij in Den Hoorn begint.

Na de moeilijke oorlogsjaren volgt een stap voorwaarts en wordt het bedrijf uitgebreid met elektrotechnisch installatiewerk, voor zowel particulieren als bedrijven. Begin ’50 krijgt De Wit sr. in de zaak gezelschap van zijn zoon en komt de afdeling voor loodgieters- en dakwerkzaamheden erbij. Als in 1974 Texel wordt aangesloten op het aardgasnet, breidt De Wit Installatietechniek het dienstenpakket uit met gasinstallaties en gasgestookte centrale verwarming.

Met het intreden van de derde generatie De Wit in 1978 en 1980 in het bedrijf, vinden de nieuwe activiteiten airconditioning en zonne-energie een logische aansluiting bij de bestaande activiteiten.

Door de vele ontwikkelingen in het vak is De Wit Installatietechniek uitgegroeid tot een totaalinstallateur voor zowel werktuigkundige- als elektrotechnische installaties en dakbedekkingen.

De Wit Installatietechniek is een VCA gecertificeerd installateur en een door Kenteq erkend leerbedrijf.

Verder is De Wit Installatietechniek aangesloten bij SEI.
De Stichting Erkenning Installatiebedrijven is beheerder van Erkenningsregelingen voor Installatiebedrijven die actief zijn op het vakgebied van installatietechniek.

In het erkenningen register van de SEI zijn de installatiebedrijven opgenomen die aangetoond hebben dat men beschikt over voldoende vakbekwaamheid. Naast de vakbekwaamheid dient het installatiebedrijf te beschikken over een uitrusting die nodig is om het installatiewerk naar behoren uit te voeren en op te leveren. Hierbij moet u denken aan meetinstrumenten om installaties op lekdichtheid (uw veiligheid) te testen, de aanwezigheid van de vereiste normen en publicaties om uw installaties zo te ontwerpen dat voldaan wordt aan de eisen ten aanzien van veiligheid en duurzaamheid.

In het erkenningen register is een installatiebedrijf te selecteren op een vijftal vakgebieden of vakdisciplines, nl.:
• Gastechnische installaties,
• Elektrotechnische laagspanningsinstallaties,
• Watertechnische installaties,
• Verwarmingsinstallaties en
• Luchtbehandelingsinstallaties