Domotica

Domotica betekent kort gezegd het automatiseren van een woning of bedrijfspand. Wij integreren daarbij allerlei technische systemen in en rond het huis, inclusief de communicatie met de buitenwereld. Domotica wordt vaak in één adem genoemd met de vergrijzing van de maatschappij. De verwachting is dat domotica ouderen de mogelijkheid biedt om langer zelfstandig te wonen. Het kan ook een handig hulpmiddel zijn bij ondersteuning in de zorg.

Ook iets voor u?

Domotica is echter een uitkomst voor jong en oud. Wie heeft nu niet de wens om zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Of te leven in een huis waar telewerken technisch mogelijk is? En denkt u ook eens aan onze kinderen. Zij groeien op in een digitaal tijdperk, waar ook de woning steeds vaker op wordt aangepast. De Wit Installatietechniek kan bij de nieuwbouw van uw woning alvast voorbereidingen treffen om – eventueel in een later stadium – domotica toe te passen.

Wat zijn voorbeelden?

Hieronder geven wij u enkele voorbeelden van domotica. Vanzelfsprekend kunt u aangeven wat uw wensen zijn, zodat wij de domotica daarop afstemmen.

  • U kunt verlichtingschakelingen wijzigen. Als u bijvoorbeeld ‘s nachts naar het toilet wilt, kan met de verlichtingsschakelaar naast uw bed ook de verlichting op de weg naar het toilet worden aan- en uitgeschakeld. Of bij onraad kunt u met dezelfde schakelaar alle binnen- en buitenverlichting en de elektrische gordijnrails bedienen.
  • Verder kunt u de schakelaar bij de buitendeur zó programmeren, dat bij het verlaten van de woning alle verlichting uitgaat en de verwarming op de nachtstand springt.
  • Het is ook mogelijk om draadloos de vrijstaande garage, berging of buitenverlichting te schakelen.
  • U kunt elke ruimte van een internetaansluiting voorzien: handig voor uw studerende kinderen.
  • Bij terugkomst van uw vakantie kunt u via de mobiele telefoon een sms-bericht naar uw woning te sturen, zodat de verwarming alvast een graadje hoger gaat staan.
  • Bij een storing kan het cv toestel direct een sms-bericht naar u of uw installateur verzenden.
  • Domotica betekent veel gebruiksgemak. Zo is het mogelijk een centraal stofzuigersysteem te installeren. Extra comfort bereikt u bijvoorbeeld met muziek in uw badkamer, waarbij de infrarood afstandsbediening op uw stereo-installatie is aangesloten.

In onze bedrijfspand hebben wij al diverse innovaties aangebracht. Wilt u zelf zien hoe domotica in de praktijk werkt, kom dan een bij ons langs!