Aardwarmte (of bodemwarmte)

Bent u de hoge gasrekeningen ook zo zat? Denkt u dan eens aan bodemwarmte. Daarbij haalt u de warmte voor uw woning of bedrijfspand gewoon uit de aarde. En het is natuurlijk zeer milieuvriendelijk. Het systeem werkt als volgt. Warmtewisselaars, op circa 40 tot 100 meter diep geplaatst, laten water circuleren. Het gecirculeerde water wordt vervolgens door een warmtepomp omgevormd naar de gewenste temperatuur. Een ander voordeel is dat u met dit systeem uw pand of woning in de zomer juist kunt koelen. De investering in een systeem met aardwarmte betaalt zichzelf na gemiddeld vijf jaar terug.

De Wit Installatietechniek levert de gehele installatie die nodig is voor de energie uit bodemwarmte. Van de warmtewisselaars in de grond tot de warmtepomp in het pand. Wilt u meer weten? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend gesprek.
Wij vertellen u graag meer over bodemwarmte, de installatie en wat dit voor u kan betekenen.

Rendement Aardwarmte Rendement HR CV-ketel
ca. 400% ca. 95%
Voor elke Kw die een warmtepomp vraagt aan elektriciteit, levert hij u 4 kW aan warmte. Een HR cv-toestel geeft u voor iedere kW die hij nodig heeft aan gas, maar 1 kW aan warmte terug.